ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız
Ara
Close this search box.

Giriş Yap

Diğer Sayfalar

Ünvanlanma Sürecini Başlat

Profesyonel Koçluğun Altın Standardı.

Herkes kendine Koç diyebilir. ICF tarafından onaylanmış koçlar, sıkı eğitim ve deneyim gereksinimlerini karşılamış, meslekte standartı belirleyen koçluk yeterliliklerini ayrıntılı bir şekilde anlamış, koçluk tüketicilerini koruma ve hizmet etme misyonu çerçevesinde sıkı etik kurallara uyan profesyonellerdir.

ICF Ünvanı nedir?

ICF Ünvanı, koçluk becerilerinizi geliştirmek ve iyileştirmek için tasarlanmış belirli standartları ve gereksinimleri karşıladığınızı gösteren profesyonel bir sertifikadır. Bu, koçlukta güçlü etik davranış ilkelerini korumaya kararlı olduğunuzun bir göstergesidir. ICF Ünvanı müşterilerinize ve meslektaşlarınıza koçluk sektörüne ve kendinizi bir koçluk profesyoneli olarak geliştirmeye adadığınızı gösterir.

ICF Ünvanı kazanmak size anında güvenilirlik ve potansiyel müşteriler için daha fazla görünürlük sağlar.

ICF, bunu kazanmak için gereken eğitim ve deneyim miktarına karşılık gelen üç ünvan sunar:

Associate Sertifikalı Koç (ACC) – 60 saatlik koça özel eğitim ve 100 saatlik müşteri koçluğu deneyimi tamamlandığında başvuru yapılabilir.

Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) – 125 saatlik koça özel eğitim ve 500 saatlik müşteri koçluğu deneyimi tamamlandığında başvuru yapılabilir.

Master Sertifikalı Koç (MCC) – PCC Unvanına sahip olan veya daha önce sahip olmuş, 200 saatlik koça özel eğitim ve 2.500 saatlik müşteri koçluğu deneyimi tamamlandığında başvuru yapılabilir.

Ünvanlanma İçin Ne Gerekir?

ICF Ünvanı kazanmak, yetki sahiplerine meşruiyet ve güvenilirlik kazandıran zorlu bir süreçtir. Her bir yetkilendirme (ACC, PCC ve MCC) aynı beş ana bileşeni gerektirir.

  1. Eğitim: ICF koçluk tanımına, ICF Temel Yetkinliklerine ve ICF Etik Kurallarına uygun eğitim alınmasıyla süreç başlar.
  2. Deneyim: Koçluk eğitim programına başladıktan sonra koçluk deneyim saatlerine başlayın.
  3. Mentor Koçluğu: ICF Temel Yetkinlikleri kapsamında becerilerinizi güçlendirmek için mentor koçluğu alın.
  4. Performans Değerlendirmesi: Koçluk becerilerinizi ICF standartlarına göre değerlendiren performans değerlendirmesini/değerlendirmelerini geçin.
  5. ICF Ünvanlanma Sınavı: ICF’in koçluk tanımını, ICF Temel Yetkinliklerini ve ICF Etik Kurallarını anladığınızı ve uygulama yeteneğinizi test etmek için tasarlanmış yazılı bir sınavı geçin

 

Ünvanlanma için online başvurunuzu aşağıdaki link üzerinden yapabilirsiniz.

https://coachingfederation.org/credentials-and-standards/credential-path-survey

Not: ICF Global web sitesindeki bilgileri Türkçe olarak incelemek için sayfanın en altındaki Google kutusundan “Türkçe” seçeneğini seçiniz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.