ICF hangi sene kurulmuştur?
Bu organizasyon, 1995 de kurulmuştur. Yerel ICF şubeleri hemen ondan sonra kurulmaya başlanmıştır ve bugün yenileri açılmaya devam etmektedir.
ICF’i kim başlattı ve neden?
Merhum Thomas Leonard profesyonel koçlara bir camia yaratma amacıyla ICF’i kurdu. İlk başlarda üyeler Kuzey Amerikalı olmasına rağmen, bugün dünyada 100’den fazla ülkeden ICF üyeleri bulunmaktadır.
Ne tarz koçlar ICF’e katılırlar?
ICF üyeleri çeşitli koçluk alanlarında uzmanlaşmışlardır, bunlar yönetici koçluğu, yaşam koçluğu, liderlik koçluğu, ilişki koçluğu, kariyer koçluğu, vb…
ICF’e üye olabilmek için ICF unvanına sahip olmam gerekli midir?
ICF unvanı tavsiye edilmekle birlikte, üye olabilmek için ICF unvanı almış olmak gerekmemektedir. ICF unvanlı üyelerin ilave üye avantajları bulunmaktadır.
ICF’e üye olmanın yararları nelerdir?
Mevcut üyeler ICF’in yararları için buraya tıklayınız. Üye değilseniz lütfen burayı tıklayınız.
ICF’in PCC (Professional Certified Coach) kısaltması Profesyonel Sertifikalı Koç anlamına mı gelmektedir? Eğer öyleyse, ICF Etik Kurallar tanımlamaları kısmında ICF Profesyonel Koç denildiğinde sadece PCC’den mi bahsediliyor?
Profesyonel Koçluk tanımı bütün ICF unvanlı koçlar için geçerlidir. ACC, PCC, MCC ve diğerleri daha ileriki zamanlarda geliştirilebilir unvanlardır.
ICF koçluğu nasıl tanımlıyor?
ICF koçluğu, koçluk alanların, kişisel ve profesyonel potansiyellerini azamiye çıkarmak için esinleneceği düşündürücü ve yaratıcı bir ortaklık olarak tanımlıyor.
ICF’i kim yönetmektedir?
ICF, kar amacı gütmeyen bir üyelik organizasyondur. Unvanlı koçlar arasından Küresel bir Yönetim Kurulu seçilerek organizasyonun işlerini idare ederler ve maaşlı üyelerden oluşan elemanlar da liderlik talimatını takip ederek günlük işleri yerine getirir.