Üyelere Özel İçerik
İçeriği görüntülemek için giriş yapınız
Konu:Yanınızdayız Atölyeleri # 44 – Masalların Koçluk Çalışmalarındaki Yeri
Konuk: Nevin Çağlayan Çoban – Profesyonel Koç, Hikaye Anlatıcısı, Eğitmen ve Mentor
Format: Yüzyüze
Tarih : 03/02/2026
Saat : 20:00-22:00
Kontenjan: 500 kişi. Üyelere ücretsiz / üye olmayanlara KDV dahil 900 TL
ICF Türkiye üyesi olmayan meslektaşlarımız, atölye öncesi, ödemelerine dair dekontu [email protected] adresine gönderebilir. Akabinde toplantı katılım onaylarınız tarafınıza gönderilecektir. Ayrıca, dekonta, isim-soy isim ve e-posta adreslerinizi veya cep telefonunuzu yazmanızı önemle rica ederiz. Faturalandırma için size bu iletişim bilgileriniz ile ulaşacağız.
Ödeme için IBAN bilgisi: TR21 0006 2000 3910 0006 2892 26
Alıcı: Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği
Etkinlik Hakkında
“Masallar sadece çocuklara anlatılan hikayeler değildir.
Bazen bir yetişkinin en derin farkındalığı, bir masalın satır aralarında saklıdır.
Masallar; bilinçdışına giden en etkili yollardan biridir.
Doğru sorularla buluştuğunda ise güçlü bir koçluk aracına dönüşür.
Masallar; duyguların, düşüncelerin ve içsel süreçlerin dışavurumuna alan açan güçlü araçlardır.
Koçlukla buluştuğunda, söze dökülmesi zor olanı görünür kılar; farkındalık ve içgörü üretir.
Bu atölyede,
masalların koçluk ve gelişim süreçlerinde
nasıl kullanılabileceğini deneyimleyeceğiz. Atölye esnasında çalışacağımız masal ile gölge yönlerimize bakarak,
semboller, metaforlar ve anlatı üzerinden içsel kaynaklara ulaşmayı, ifade alanını genişletmeyi ve dönüşümü desteklemeyi ele alacağız ve gölgelerimizle yüzleşmenin, onun korkulacak bir şey değil de uzlaşılacak bir şey olduğunu fark edeceğiz. 🔗 Katılım için kayıt formuna profilde bulunan link üzerinden ulaşabilirsiniz. Etkinliğimiz ICF Türkiye üyelerine ücretsiz, üye olmayanlara KDV dahil 900TL’dir.
ICF Türkiye üyesi olmayan meslektaşlarımız, atölye öncesi, ödemelerine dair dekontu [email protected] adresine gönderebilir. Akabinde toplantı katılım onaylarınız tarafınıza gönderilecektir.
Paylaşacağınız dekonta, isim-soy isim ve e-posta adreslerinizi veya cep telefonunuzu yazmanızı önemle rica ederiz. Faturalandırma için size bu iletişim bilgileriniz ile ulaşacağız.
Ödeme için IBAN bilgisi: TR21 0006 2000 3910 0006 2892 26
Alıcı: Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği
Nevin Çağlayan Çoban Hakkında
1975 Bulgaristan Doğumluyum.
1978 yılında Türkiye’ye göçen, Bulgaristan Türkü olan ailemin ilk çocuğuyum.
Sırasıyla Anadolu Üniversitesi işletme Fakültesi Lisans, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Fakültesi Ön Lisans ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Lisans bölümlerinden mezunum.
Koçluk Eğitimimi, Adler Koçluk Okulunda 2014-2015 yıllarında alarak tamamladım.
2015 yılından bu yana koçluk hizmetleri sunuyorum.
24 yıllık kurumsal hayat tecrübemi 2016 yılında verdiğim bir karar ile sonlandırdım. Bu karar sonucunda İstanbul’da yaşamımı kapattım ve eşimle birlikte insanlığın hikayelerini öğrenmek için, bir yıl sürecek olan bir dünya seyahatine çıktık. Seyahat dönüşü, yeni yaşam alanı olarak Antalya’yı seçtik. 2018 yılından bu yana Antalya’da yaşıyorum.
Taşınma sonrası kendi şirketimi kurdum. Koçluk hizmetleri dışında kurumsal ve bireysel eğitimler, atölyeler ve kamplar düzenliyorum.
2019 yılından bu yana da masallarla ilgileniyorum. Bu alanda hem anlatıcılık hem de terapi konusunda birçok eğitim aldım, almaya devam ediyorum.
Masalların kollektif hafızada taşıdığı bilgi alanlarında sosyolojik araştırmalar yapıyorum.
Yaptığım çalışmalarda, insanlığın toplumsal mirası olan masalların çok etkili olduğunu gördüm ve bir süredir bu konuda Macar bir araştırmacı ve psikolog olan İldiko Boldizar’dan eğitimler alıyorum. Kendisi 40 yıldır bu konularda çalışmalar yürütüyor. Kendisinden Masal koçluğu konusunda aldığım eğitimleri de ICF üyeleri ile paylamak için sabırsızlanıyorum.
ICF den MCC unvanına sahip Henden, Türkiye’nin ICF onaylı ilk “Eğitim ve Öğrenci Koçluğu” programını 2009’ da ve “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Koçluğu” programını 2010’da gerçekleştirdi. Halen hem bireysel olarak özellikle 13-33 yaş arası gençler ve nöroçeşitli öğrenenlerle koçluk çalışmalarını yürütürken aynı zamanda ICF onaylı sertifika programlarını gerçekleştirmeye ve akademik olarak mikroagresyon konusunda araştırmalarına devam ediyor. Amacı “kendine güvenen gençler ve onları özgür bırakan anne babaların olduğu kapsayıcı bir dünya” yaratmak. Henden, bu amaca ulaşma için gençlerin etrafındaki tüm sosyal kimliklerin koçluk becerilerini öğrenmeleri için hem akademik hem de kişisel olarak çaba sarf ediyor.