ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız
Ara
Close this search box.

Giriş Yap

ICF Türkiye’den “Hayat Sende” projesi

“Hayat Sende” projesinde gönüllü olmak isteyen tüm koçların, 31 Ağustos 2021 salı gününe kadar, https://www.icfturkey.org/hayat-sende/ adresinde de yer alan başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi. Covid-19 pandemi esnasında koçluk görüşmelerinin dijital platform ve /veya telefon üzerinden yürütüleceğinin altı çizildi.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Bugüne kadar, Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği (ÇYDD), Türk Eğitim Derneği (TED), Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) gibi kuruluşlarla işbirliğinde, koçluğun sosyal etkisini, özellikle çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplarla yaymayı hedefleyen ICF Türkiye; bu kez de, devlet korumasında yetişen gençlerin, temel yaşam becerilerini kazanmış şekilde, ayrımcılığa uğramadan hayata atılabilmesine destek olmak için olanaklarını seferber ediyor.

6 Eylül-15 Aralık 2021 tarihleri arası toplam 6 görüşme

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 2014 yılında Yılın Sivil Toplum Örgütü seçilmiş ve Asia21 Girişimi tarafından 2016 yılında Asya’nın en etkili 24 örgütünden biri olarak desteklenmeye değer bulunmuş Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği (Hayat Sende Derneği) işbirliğinde hayata geçirilecek “Hayat Sende” projesinin; ICF Türkiye’nin “4D Manifestosu”nu oluşturan, Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm öğelerinin bir arada yaşam bulacağı 18-35 yaş arasındaki 32 gençle, 6 Eylül 2021 ve 15 Aralık 2021 tarihleri arasında, toplamda 6 görüşme şeklinde planlandığı belirtildi.

Projenin hedefleri

Projenin, “devlet korumasından ayrılan gençlerin potansiyel zorluklarla mücadele edebilmelerine katkı sağlamak”; “koçluk yaklaşımıyla onlara dokunarak hayata eşit ve güçlü şekilde atılabilmelerine destek olmak”; “gençlerin hayata dair motivasyonlarını artırmalarına ve potansiyelleri ile güçlü yanları ortaya çıkarmalarına destek olmak” ve “günlük yaşantılarının kontrolünü ellerine alarak toplum ile kaynaşmalarına, hayatlarında karşılaştıkları soru ve sorunlarla baş ederken hayata hazırlanışlarına eşlik etmek” gibi hedefler içerdiği vurgulandı.

Gönüllü koçluk için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021

ICF Türkiye tarafından yapılan açıklamada, projede yer alacak gönüllü koçlardan aşağıdaki şartların arandığı belirtildi:

  • Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) aktif üyesi olması
  • ACC, PCC veya MCC seviyesinde geçerli ICF unvanına sahip olması
  • ICF tarafından akredite olan kurumlardan en az 125 saat temel koçluk eğitimi almış olması
  • Koçluk ile ilgili ilk eğitime en az 2 yıl önce başlamış olması

Ayrıca, seçilen tüm koçların, ICF Türkiye Proje ve Araştırmalar Kurulu’nun düzenleyeceği proje tanıtım toplantısına katılmaları ve eğitim ile deneyim belgelerini sunmaya hazır olmaları vurgulandı. “Hayat Sende” projesinde gönüllü olmak isteyen tüm koçların, 31 Ağustos 2021 salı gününe kadar, https://www.icfturkey.org/hayat-sende/ adresinde de yer alan başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi. Covid-19 pandemi esnasında koçluk görüşmelerinin dijital platform ve /veya telefon üzerinden yürütüleceğinin altı çizildi.

Sorular için:

Şeyma Mutlu Şekeroğlu

hayatsende@icfturkey.org

Hayat Sende Derneği Hakkında: 2007 yılında, devlet koruması altında yetişen idealist gençler tarafından kurulan Dernek; Sabancı Vakfı tarafından 2012 ve 2014 yıllarında Fark Yaratan seçilmiş, Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülü’nü almış, dünyanın en büyük sosyal girişimcilik ağı Ashoka Vakfı tarafından 2015 yılında desteklenmeye değer bulunmuş, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 2014 yılında Yılın Sivil Toplum Örgütü seçilmiş ve Asia21 Girişimi tarafından 2016 yılında Asya’nın en etkili 24 örgütünden biri olarak desteklenmeye değer bulunmuştur.

ICF Hakkında: Kuruluş amacı profesyonel koçluk sanatını, ilmini ve mesleğini ilerletmek olan ICF Global (Uluslararası Koçluk Federasyonu), 1995 yılından bu yana koçluk mesleğinin küresel liderliğini üstlenmeye devam ediyor. Koçluk mesleğinin standartlarını belirleyerek ve bağımsız unvanlama sistemi sağlayarak pek çok ülkede çalışmalar yürüten ICF’in Türkiye’deki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye de ülkemizde programlar ve standartlar oluşturarak koçluk mesleğinin güvenilirliğini sürdürmeye devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.