Değerli Meslektaşlarımız,
Koçluğun sadece kurumsal dünya ile sınırlamadan iş dünyasından, iş insanlarından tarlaya, tarlada çalışan tarım emekçisi kadına, hatta tüm topluma dokunabileceği konusunda bize ilham veren; koçluk bakış açısının bütünselliğini ve kapsayıcılığını tümüyle vurgulayabileceğimiz “Kınalı Eller” projesini sizlerle buluşturmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz.
Koçluk alanında yapılan projeler arasında, koçluk tohumunu ilk kez toprağa düşürmenin heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.
“Kınalı Eller” projesinde, Adana’nın Salmanbeyli Köyü’nde; tarlada çalışarak kendi sebze ve meyvelerini üreten köylü kadınların bir araya gelerek oluşturdukları Kınalı Eller Kadın Hareketi Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi ile; kooperatif üyesi köylü kadınların hayata dair motivasyonlarını daha da artırmak, potansiyellerini ve güçlü yanlarını ortaya çıkarmak için bir araya gelmeyi ve ülkemizin üretken kadınlarının gelişimlerine destek olmayı hedefliyoruz.
Projede, kooperatif üyesi köylü kadınlara bir taraftan bireysel koçluk hizmeti sağlarken, diğer taraftan da Kadın Hareketi Gönüllü ekibine takım koçluğu yaparak Kınalı Eller Kadın Hareketinin tüm paydaşlarına bütünsel fayda sağlamayı arzu ediyoruz.
ICF Türkiye manifestosunda yer alan dayanışma, dayanıklılık, denge ve dönüşüm öğelerinin bir arada yaşam bulacağı bu projede, topluma fayda sağlama ve ulaşılabilirlikle birlikte, koçluk aracılığıyla kadınlarımızı ilham veren hikayelerinde desteklemek istiyoruz.
ICF Türkiye üyeleri olarak sizleri, bu yıl ilk kez deneyimleyeceğimiz ve alanında ilk olan bu gönüllü koçluk yolculuğunda yanımızda görmekten mutluluk duyarız.
Projede yer alacak gönüllü koçların;
- ICF Türkiye aktif üyesi olması,
- En az 125 saat temel koçluk eğitimi almış olması,
- ACC, PCC veya MCC seviyesinde geçerli ICF unvanına sahip olması,
Projede yer alacak takım koçlarının;
- ICF Türkiye aktif üyesi olması,
- En az 125 saat temel koçluk eğitimi almış olması,
- ACC, PCC veya MCC seviyesinde geçerli ICF unvanına sahip olması,
- En az 18 saat takım koçluğu eğitimi almış olması,
- En az 25 saat takım/grup koçluk deneyimi,
Tüm koçlarımızın ICF Türkiye Proje ve Araştırmalar Kurulu’nun düzenleyeceği proje tanıtım toplantısına katılması ve eğitim ve deneyim belgelerini sunmaya hazır olması gerekmektedir.
Yoktan var eden, ekmeğini topraktan çıkaran kadınlarımızın hayatlarına koçlukla dokunup, yaşamlarındaki değişime şahit olma ve eşlik etme fırsatını yakalayıp “Kınallı Eller” projesinde gönüllü olmak için, 28 Mayıs Cuma gününe kadar, aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak kayıt yapabilirsiniz.
Projeye katılım şartlarını sağlayan üyelerimizden Çukurova Bölgesindeki koçlarımız önceliklendirileceklerdir. Covid-19 Pandemisi sırasında koçluk görüşmeleri dijital platform ve /veya telefon üzerinden yürütülecektir.
Projeye katılmak için 28 Mayıs Cuma gününe kadar kayıt olabilirsiniz.
Sorularınız için Proje Liderimiz Deniz Balıkçı ile kinalieller@icfturkey.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Sevgi ve Saygılarımızla,
Projeler ve Araştırma Kurulu