Konu: Kendimizi daha yakından tanıyalım “Koçlar için BDT”
Konuşmacı: Psikolog Uğur Sayal
Tarih: 11/01/2021
Saat: 10:00-14:00
Katılım: Ücretlidir.
Kontenjan: 12
“İçimizde öyle bir derya, öyle derin bir deniz var ki…
O deniz, bugüne kadarki tüm yaşanmışlıklar ve onların oluşturduğu inançlarımızla dolu. İşte bu inançlar, gün içinde yaşadığımız olaylar karşısında binlerce düşünce olarak ortaya çıkarlar. Bu düşünceler, olaylarla ilgili duygularımızı, davranışlarımızı ve kimi zaman da bedensel tepkilerimizi belirliyorlar.
Olaylarla ilgili ortaya çıkan bu sonuçları değiştirmek için iki seçeneğimiz var:
Olayları değiştirmek ya da bu olaylarla ilgili düşüncelerimizi değiştirmek.
Sizce hangisi daha kolay?”
Detalı Bilgiler:
Profesyonel Koçluk mesleğini icra eden üyelerimize bu yolculukta destek vermek adına ICF Türkiye olarak, koçluklarını geliştirme amacıyla tasarladığımız seminerler serimize, ‘Kendimizi daha yakından tanıyalım / Koçlar için BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi)’’ başlıklı seminerle devam ediyoruz.
Kendimizi Daha Yakından Tanıyalım “Koçlar için BDT” seminerimiz 11 Ocak 2022 Salı günü gerçekleşecektir. Katılım 12 kişi ile sınırlı olup kaydınızı en geç 10 Ocak 2022 tarihine kadar uyeiliskileri@icfturkey.org adresine e-posta göndererek tamamlamanızı rica ediyoruz.
Katılım ücreti: 900 TL + 18% KDV
ICF Türkiye üyeleri için indirimli katılım ücreti: 600 TL + 18% KDV
Ücretin ödenmesini takiben kontenjan dâhilinde kesin kaydınız yapılacak ve zoom toplantı linkiniz paylaşılacaktır.
Kesin kaydınızın yapılabilmesi için lütfen ödeme dekontunuzu da uyeiliskileri@icfturkey.org adresine gönderiniz.
Faturanızın kesilebilmesi için; fatura bilgilerinizi (firma/ şahıs adı, adres, vergi numarası/TC kimlik numarası) ve ödeme dekontunuzu beyhan.kilicarslan@icfturkey.org mail adresine gönderiniz.
Banka Bilgilerimiz;
Garanti Bankası, Akmerkez Şubesi (1314)
Hesap Adı: Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği
Hesap No: 1314/629 9986
IBAN: TR56 0006 2001 3140 0006 2999 86
Manifestomuzun (https://www.icfturkey.org/manifesto/) 4. Maddesi gereğince düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz eğitim seminerlerinin üyelerimize fayda sağlaması dileğiyle sevgilerimizi sunarız.
ICF Türkiye
2020-2022 Yönetim Kurulu
11 Ocak 2022 Salı günü 10:00 – 14:00 saatleri arasında Psikolog Uğur Sayal tarafından verilecek eğitim seminerinin içeriği aşağıdaki gibi tasarlanmıştır;
KENDİMİZİ DAHA YAKINDAN TANIYALIM – KOÇLAR İÇİN BDT (BDT- Bilişsel Davranışçı Terapi)
İçimizde öyle bir derya, öyle derin bir deniz var ki…
O deniz, bugüne kadarki tüm yaşanmışlıklar ve onların oluşturduğu inançlarımızla dolu. İşte bu inançlar, gün içinde yaşadığımız olaylar karşısında binlerce düşünce olarak ortaya çıkarlar. Bu düşünceler, olaylarla ilgili duygularımızı, davranışlarımızı ve kimi zaman da bedensel tepkilerimizi belirliyorlar.
Olaylarla ilgili ortaya çıkan bu sonuçları değiştirmek için iki seçeneğimiz var; Olayları değiştirmek ya da bu olaylarla ilgili düşüncelerimizi değiştirmek.
Sizce hangisi daha kolay?
Psikologlar tarafından 1960’lı yıllarda Aaron T. Beck tarafından ortaya konan ve bugün hala en kısa uygulama ile, en uzun ve en kalıcı çözümler sağlayan psikoterapi yöntemlerinden biri olan “Bilişsel Davranışçı Terapi” tekniklerini baz alınarak bu program hazırlandı.
Bu eğitimi alan kişiler, öncelikle çocukluk dönemlerinde yaşadıklarının bugünkü hayatlarına nasıl etki ettiğini fark ediyorlar. Hem kendileriyle hem de diğer insanlarla olan ilişkilerinde tekrarlayan kalıpları fark ediyorlar. Bu kalıplardan süzülen ve olaylar karşısında ortaya çıkan otomatik düşüncelerini fark ederek, bu düşüncelerini daha gerçekçi, daha uygun ve daha yararlı hale getirmeyi öğreniyorlar. Bu sayede davranışlarını ve duygularını değiştirerek hem kendiyle olan iç ilişkilerinde, hem de diğer insanlarla olan ilişkilerinde daha farklı bakış açıları elde edebilme becerisi kazanıyorlar.
- Biraz Psikoloji Konuşalım
- Ruhsal kavşaktaki trafik karmaşası
- Kendimizi Daha Yakından Tanıyalım
- Hayatımda beni en çok zorlayan olaylar, ilişkiler ve döngüler
- Ben Nasıl Ben Oldum, O Nasıl O Oldu?
- İlk iz en derin olandır
- Çocukluğumun geçtiği köyün haritası
- İlişkilerim ve Ben
- Kendimle Olan İlişkim
- Diğerleriyle Olan İlişkim
- Dünyayla Olan İlişkim
- Kendi Kendimize Destek Olabilir miyiz?
- Duygularımız Düşüncelerimizin Yavrusudur
- Daha Akılcı Düşünerek Daha İyi Hissetmek
- Daha Sağlıklı İlişkiler
- Acı Gerçek: Düşündüğümüz Her Şey Doğru Olmayabilir
- Sık Yapılan Düşünce Hataları
- Düşüncelerimizi Geçerli, Mantıklı ve Yararlı Duruma Getirmek
- Farklı Bir Açıklaması Olabilir mi?
- Böyle Düşünmenin Bana Faydası Olabilir mi?
- Düşüncelerimi Nasıl Yeniden Tanımlayabilirim?
- Düşüncelerimi Değiştirerek Daha İyi Hissedebilir miyim?
Konuşmacı:
Uğur SAYAL Psikolog
Konuşmacı Özgeçmişi:
Psikolog Uğur Sayal, eğitim hayatının ardından, askerlik görevini İskenderun Deniz Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde psikolog olarak yaptı. Görevi esnasında, kişilik ve zekâ testleri uyguladı, bireysel ve grup görüşmeleri gerçekleştirdi. İş hayatına, 2000 yılında Medsan İlaç’ta, Dış İlişkiler Koordinatörü olarak başladı. 2001 yılında Pfizer İlaçları A.Ş’nde Merkezi Sinir Sistemi ilaçlarından sorumlu Tıbbi Mümessil olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında çalıştığı grubun Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Bu görevinde, Tıbbi Satış Mümessillerinin eğitim ve gelişiminden sorumlu olarak çalıştı. Eğitimcilikle tanıştığı bu pozisyonda işe yeni alınan çalışanların temel eğitimlerinin ve mevcut çalışanların mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerinin hazırlanması, düzenlenmesi ve uygulanmasında görev aldı. 2006 yılında Pfizer İlaçları’nda Bölge Müdürlüğü görevine getirildi. Bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü. 2012 yılında bireysel olarak çeşitli firmalara pazarlama, satış ve eğitim danışmanlığı yaptı. 2013–2014 yıllarında Apotex İlaçları’nın Türkiye organizasyonunun kurulması aşamasında Merkezi Sinir Sistemi Alan Satış Müdürü olarak çalışmaya başladı. Bu görevinde satış ekibinin kurulması, temel eğitimlerinin verilmesi, kişisel gelişimlerinin takibi, konularında çalıştı. Geçmiş iş deneyiminde karşılaştığı, “iş hayatında psikolojinin önemi” ile ilgili yaşantılar ve ruhsal iyilik haline verdiği önem, profesyonel iş deneyimi ile psikologluk olan mesleğini birleştirmesine neden oldu. Eğitimci kimliğinin baskın gelmesiyle 2014 yılında, Madalyon ailesine katıldı. Madalyon Kurumsal Psikoloji Odaklı Eğitim Merkezi’nin kuruluşunda Eğitim Direktörü olarak görev aldı. 2021 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Uğur Sayal, 2021 yılı itibariyle atölyesinde akıl ve fikir üzerinde çalışmaya devam ederken, hayatını sevgili eşi ve biricik kızı Ada ile Ankara’da sürdürmektedir.