by ICF Türkiye ICF Türkiye

Değerli Meslektaşlarımız,

Mesleğimizin gelişimine sürekli katkı sağlayan, biz koçları büyüten, besleyen, onurlandıran dahası bulunduğumuz çevrenin farkındalık ve sorumlulukla dönüşümüne katkı olan projelerden bir yenisiyle işte karşınızdayız.  ICF Türkiye ve Türkiye Bilişim Derneği – Ankara şubesi ile imzalanan protokol çerçevesinde “Bilişimle Girişimci Kadın Projesi” (BGKP) ismi altında, istihdam ve girişimcilik alanında kadınlarımıza koçluk desteği verecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.

“Bilişimle Girişimci Kadın Projesi”, Kasım 2018’de başlaması ön görülen, 3 ay süren, 4 bireysel seanstan oluşan ve 2 kez gruba verilen eğitimle ve geri bildirimle tamamlanan bir süreçtir. Bu projenin başarı grafiğine göre bundan sonra sürdürülebilir olması ve sponsor eşliğinde yoluna devam etmesi beklenmektedir.

ICF Türkiye böylesi bir projeyle, koç kimliğinizdeki değerli bilgi ve deneyimlerin ışığında gerçekleştireceğiniz koçluk hizmetinizin, bireye ve ülke ekonomisine katma değer katmanın ve kendi gelişim sürecinizdeki koçluk saatinizin yükselmesine bir yandan uzmanlaşmanıza destek vermenin heyecanı içindedir.

“Türkiye Bilişim Derneğinin(TBD) tarihçesi; 1971 yılında yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir gelecek vizyonu ile kurulan, bugün artık toplumun her katmanından üye yapısıyla “Bilişim Kültürünü” yaymaya çalışan bir “Sivil Toplum” örgütüdür. Üye sayısı bugün 12.000’i aşmıştır. Yedi şubesi, 13 il temsilciliği ve Üniversitelerdeki TBD-Genç örgütlenmesiyle TBD, bilişim sektörünün gelişmesine önemli katkılar vermeye devam etmektedir. Bu kapsamda Türkiye Bilişim Derneği Ankara Şubesi de, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğini de yanına alarak Ankara Kalkınma Ajansının Finansal desteği ile 2016 tarihinde “Bilişimle Girişimci Kadın Projesini (BGK) başlatmıştır.” Projenin temel amacı, çeşitli nedenlerle iş hayatından uzaklaşmış olan kadınların sahip oldukları mesleki bilgilerini katma değere dönüştürmek için bilişim teknolojilerini kullanarak eğitilmesi ve desteklenmesini amaçlar.”

ICF Koçları, BGKP’e Nasıl Değer Katacak?

  • Belirlenmiş koçluk çerçevesinde projeye dâhil olan girişimci adaya birebir 4 seans koçluk oturumları gerçekleştirilmesi,
  • Koçluk görüşmeleri öncesinde, koçlarla girişimci adayların eşleşmelerinin, Kasım ayında başlaması ve çalışmanın 3 ay içerisinde tamamlanması,
  • Koçun son seansta geribildirimle, girişimci adaya farkındalık ve sorumlu olduğu taahhüdünü hatırlatması,
  • Karşılıklı (koç ve girişimci aday) anlaşma halinde seansların ücretli olarak devam etmesinin mümkün olması öngörülmektedir.

Koçun Katılım Kriterleri

  • ICF Türkiye üyesi olmak,
  • En az 90 saat ICF onaylı koçluk eğitimi almış olmak,
  • En az 50 saat koçluk deneyimine sahip olmak.

Detaylı bilgi ve katılım için başvuru formunu doldurarak, turkiyebilisimdernegi@icfturkey.org adresinden Proje Liderimiz Gültekin Doğan ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru formunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Gelen nesillere miras bırakacak kadınlarımıza, önlerindeki fırsatları görme ve becerilerini geliştirmede, birlikteki dayanışmamızın eseri olması dileğiyle…

Teşekkür ve sevgilerimizle

ICF Türkiye, Projeler ve Araştırma Kurulu