ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız
Ara
Close this search box.

Giriş Yap

ICF TÜRKİYE KOÇLUK GELİŞİM ATÖLYELERİ #2

ICF TÜRKİYE KOÇLUK GELİŞİM ATÖLYELERİ #2

Konu: Zor dönemlerde nasıl bir hikaye yaratıyorum? Bir koç olarak bana ne oldu? Ne oluyor ?

Konuşmacı: Dilek YILDIRIM – MCC , MP, ESIA

Tarih : 16/03/2023

Saat : 20:00 – 22:00

CCEU Kredisi: Kaynak Gelişimi kategorisinde 2 CCEU değerindedir.

Format: Zoom Toplantı

Kontenjan: Katılım herkese açıktır.

Ücret: ICF Türkiye üyelerine ücretsiz, üye olmayanlar için 450 TL’dir. Üye olmayıp katılmak isteyenlerin ödemelerini bağış olarak AFAD, AKUT veya AHBAP kurumlarından birine yapmaları gerekmektedir.

Kayıt: Aşağıdaki butona tıklayarak ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kaydınız üyelik ya da ödeme durumunuz kontrol edildikten sonra kayıt yaptırdığınız e-posta adresine katılım linki ulaşacaktır. 

Koçluk Süpervizyonu : Durma, Bakma ve Anlama Fırsatı

Duygularım, yaşadıklarıma dair farkındalıklarım ve farkında olmadıklarım ile birlikte bu süreçte sorumluluklarım neler ? İçinde olduğum durum beni, müşterilerimi ve onların sistemlerini nasıl etkiliyor? Ya ben onlardan nasıl etkileniyorum?

Koçluk süpervizyonu, koçların, mentorların ve liderlerin KİM ve NASIL oldukları konusunda yaratıcı bir şekilde düşünmelerini ve yürüttükleri her koçluk, kimya görüşmesi, sözleşme, iş veya liderlik görüşmesinde “”benliğinin”” potansiyel etkisi konusunda bilinçli hale gelmelerini sağlar.

Daha bilinçli hale geldiğimizde, dayanıklı davranışlar geliştirme yeteneğimizi güçlendiririz. Süpervizyon, dirençliliğimizi azaltabilecek ve işimizi etkileyebilecek şeyleri anlayabilmemiz, farkındalık ve öz-yansıtma için güvenli öğrenme alanı yaratır. Kendimizde anlamadığımızı başkasında da anlamıyoruz; önce kendimizden başlayalım.

Bu Koçluk Gelişim Atölyesinde koçluk süpervizyonunun DESTEKLEYİCİ fonksiyonuna odaklanacağız.

İçinden geçtiğimiz dönemde herkes kendinden bir şey bekliyor. SEN fiziksel, duygusal, zihinsel bütünlüğünün içinde nasılsın? Kendine ne kadar yakınsın? Neyin farkındasın? Neyin farkında değilsin? Neye ihtiyacın var? Sendeki dönüşüm ne? Bunu koçluk sistemine nasıl yansıtıyorsun? Kendine dur diyebiliyor musun? Neyi nasıl yönetiyorsun?

Bir koç ve insan olarak kendimize bakarken, süpervizyon modellerinden birini de birlikte deneyimleyip öğrenmeniz için alan açacağız.

Desteklemek, desteklenmek hem de öğrenmek için tüm koç meslektaşlarımızı atölyemize bekliyoruz. Bu programdan elde edilecek gelirle deprem bölgelerimizde mağdur olan vatandaşlarımıza katkı sağlamak üzere kaynak yaratmak istedik.
-Atölyemize katılım, üyelerimize ücretsiz, üye olmayanlara 450 TL’dir.-

Üye olmayan katılımcılarımız, ödemelerini en geç 15 Mart 2023 Çarşamba saat 17.00’ye kadar aşağıdaki kurumlardan birine yaparak, deprem bölgesi için bağışlarını iletmiş olacaklar. Ödeme sonrası, dekontlarınızı webinar@icfturkey.org email adresine göndermeniz halinde, webinara katılım linkiniz email olarak adresinize iletilecektir. https://www.icfturkey.org/destek-olabileceginiz- kurumlar/

AFAD
Online Bağış: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2
TL Hesap No: TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04

AKUT
Online Bağış: https://www.akut.org.tr/bagis-yap
TL Hesap No: TR14 0006 4000 0011 0800 6666 63

AHBAP DERNEĞİ
Online Bağış: https://ahbap.org/bagis-kategorisi/5
TL Hesap No: TR120006400000110211380059″

Dilek Yıldırım Hakkında

Liderler ve takımlarla çalışan, koçluk süpervizyonu konusunda liderlik yapan bir koç, süpervizör, mentor ve eğitmendir. Türkiye’deki ilk koçlardan biri olan Dilek Yıldırım, 20 yıla ve 10.000 saate yaklaşan deneyimi ile ülkemizin en deneyimli koçlarındandır. 2014’ten beri ICF’den Master Certified Coach (MCC) ünvanını taşıyarak, etik ilkelere ve koçluk değerlerine bağlılığıyla mesleğini sürdürmektedir. Aynı zamanda dünyada ICF tarafından ilk kez verilen Advanced Certification in Team Coaching , ACTC ünvanına sahip olup, Türkiye’de EMCC- Master Practitioner akreditasyonunu alan ilk koçtur. 2015’ten beri Koçluk Süpervizyonu ile ilgilenerek, koçluk süpervizyonun tanınmasına ve bu alanda ülkemizde akredite süpervizörler yetişmesine önderlik etmiştir. Koçluk süpervizyonu eğitimlerini Prof. Peter Hawkins ve ekibinden alarak Akredite Süpervizör olmuştur (ESIA).

Koçluk mesleğinin sınırları ve etiğine verdiği önem ile ICF Türkiye 2007 -2008 dönemi başkanlığını yapmış olup, aynı zamanda ICF Türkiye kurucu üyelerindendir. Çeşitli üniversitelerde lisansüstü programlarda koçluk ve koçluk süpervizyonu dersleri vermiş olan Dilek Yıldırım, bir çok gönüllü projede koç ve süpervizör olarak yer almaya devam etmektedir. Ayrıca koçluk mesleğinin kalite güvencesi olan Süpervizyon alanında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır.

Liderler ve takımlarla çalışırken, potansiyelin sonsuzluğuna ve her birey ve her takımın kendi özünü tanıyıp sahip çıkarak kendini özüyle bağlantılı olarak ileri taşıma yeteneği olduğuna inanarak yaklaşmaktadır. Yöneticilik deneyimi sayesinde iş dünyasındaki profesyoneller ile koçluk hedefleri ve sınırları içerisinde rahatça çalışabilmektedir.

Deneyimi ve bilgisini harmanlayıp damıtarak 5C® koçluk modelini oluşturarak ETERNAL Coaching & Mentoring Akademi kurucu ortağı olarak ICF ve EMCC akredite programlar ile koçluk mesleğine ve liderlere hizmet etmektedir. Aynı zamanda 2004 yılında kurduğu İLGİ Coaching’de koçluk projelerini sürdürmeye devam etmektedir.

“Biri Beni Dinliyor- Yaşanmış Koçluk Hikayeleri” adlı kitabı özgün bir yayın olarak Kasım 2012 ‘de yayınlanmıştır. Bu kitaptaki gerçek hikayeler ile koçluğun daha iyi anlaşılmasını hedeflemektedir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.