ICF Türkiye, tüm dünyada kutlanan Koçluk Haftası nedeniyle her yıl düzenlediği etkinlikleri, COVID-19 sürecinin etkilerini göz önünde bulundurarak, bu yıl
dijital ortamda düzenliyor. İş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve diğer koçluk dernekleri ile bir dizi panel ve oturumların gerçekleştirileceği etkinliklere, tüm koçlar ve koçluk mesleği ile ilgilenenler davetli olacak. Düzenlenecek panellerde “Dayanışma”, “Dayanıklılık”, “Denge” ve “Dönüşüm” ana başlıkları altında bireyler ve toplum için koçlara düşen görevler değerlendirilecek.
Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Türkiye, ICF Global tarafından belirlenen ve her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan “Uluslararası Koçluk Haftası’nı, bu yıl dönemin koşullarına uygun olarak, dijital ortamda yapılacak bir dizi etkinlik ile kutluyor.
4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Koçluk Haftası etkinlikleri kapsamında, 4 Mayıs Pazartesi Günü, ICF Temel Yetkinlikleri, Etik Kurallar ve ICF koçluk tanımları ile ilgili kapsamlı koçluk eğitimi (ACTP) veren koçluk okullarının katılımı ile açılış yapılacak. Açılışta “Değişen Dünya Dinamiklerinde Koçluk Eğitimleri” başlıklı bir panel düzenlenecek.
Uluslararası Koçluk Günü olarak kutlanan 6 Mayıs Çarşamba Günü ise oldukça zengin bir program katılımcıları bekliyor. Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası koçluk derneklerinin (ICF Türkiye, EMCC, AC) Başkanları’nın katılımı ile “Küresel Bakış Açısıyla Koçluğun Geleceği” başlıklı panel düzenlenecek. 2020-2022 yönetim dönemi için belirlenen 4D Manifestosu da tüm ICF üyelerine yine aynı gün duyurulacak. 4D Manifestosu’nun esaslarından olan “Dayanışma”, “Dayanıklılık”, “Denge” ve “Dönüşüm” başlıkları altında konusunda uzman koçların, profesyonellerin ve ICF Türkiye’nin gönüllü projelerini yürüttüğü Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile paneller düzenlenecek.
Kapanış etkinliği ise 8 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek. Saat esasına göre onaylanmış koçluk eğitimi (ACSTH) veren koçluk okullarının yöneticilerinin katılımı ile “Koçluk Eğitimleri ve Gelecek Planları” başlıklı panel ile kapanış yapılacak.
ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç Koçluk Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yeni ICF yönetimi olarak, “değişime uyumlanma” ve “esneklik” olgularının, dünyanın içinden geçmekte olduğu bu zorlu dönem ve sonrası için, sürekliliğin ve kalıcı olmanın temeli olduğunun bilincindeyiz. Değişimin getirdiği zorluklarla birlikte uzmanlara başvurma ihtiyacının arttığı bu dönemde bireylerin, profesyonellerin ve yöneticilerin değişime dair yeni bakış açıları kazanmalarına, dayanıklılığını artırmalarına ve esneklik kazanmalarına yardımcı olmak üzere biz koçlara önemli görevler düşüyor.” Yeni yönetim dönemi için belirlenen 4D Değişim Manifestosunu 6 Mayıs Koçluk Günü’nde açıklayacağını belirten Akmeriç, sözlerine şöyle devam etti; “Koçlar olarak bizler, içinde yer aldığımız toplumda değişimi kolaylaştıran aktörler olduğumuzu biliyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle, ICF Türkiye 2020-2022 Yönetim Kurulu olarak ilke ve niyetlerimizi tüm koçluk camiasına duyurmak amacıyla 8 maddeden oluşan bir manifesto hazırladık. Tüm ICF unvanlı koçların ve koçluğa gönül veren ICF üyelerinin manifestonun esasları olan “Dayanışma”, “Dayanıklılık”, “Denge” ve “Dönüşüm” kavramlarını benimseyerek topluma ve bireylere fayda sağlayacağına inanıyorum.”
Detaylı bilgi için ICF Türkiye’nin Instagram, Facebook ve Linkedin hesaplarını takip edebilirsiniz.