ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

hibya.com – “DİJİTAL; TEHDİT Mİ, FIRSAT MI?”

ICF Türkiye’nin her hafta düzenlediği “Çarşamba Buluşmaları” Webinarı’nın ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç ev sahipliğinde düzenlenen bu haftaki konuğu, EMCC Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar oldu.

ICF Türkiye’nin her hafta düzenlediği “Çarşamba Buluşmaları” Webinarı’nın ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç ev sahipliğinde düzenlenen bu haftaki konuğu, EMCC Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar oldu. Koronavirüs sürecinde hız kazanan dijital dönüşümü değerlendiren Kadılar; bu dönemde dayanışma dürtüsünü geliştirmenin önemine de değinerek, yeni dönemde ICF yönetimi ile ortak çalışmalar yapmanın önemli bir dayanışma örneği olacağını belirtti.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği-UPDK), her hafta düzenlediği “Çarşamba Buluşmaları” isimli webinar serisiyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, ufuk açıcı konu ve konuklarla, evlerimize, çalışma ortamlarımıza misafir oluyor. Çarşamba Buluşmaları, kimi zaman düşündürecek kimi zaman tercihlerimiz konusunda farkındalığımızı artıracak konu ve konuk çeşitliğiyle yararlanmak isteyen herkese açık bir platform sunuyor.

“ICF Çarşamba Buluşmaları” serisine bu hafta; ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç ev sahipliğinde;, dijitalleşmeye ilişkin görüşlerini paylaşmak ve yeni dünya düzeninde yer almaya ilişkin fırsat ve tehditleri değerlendirmek üzere, EMCC (Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi) Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar konuk oldu.

Webinar, aktif olarak koçluk hizmeti verenlerin yanı sıra, koçluk mesleği ile yakından ilgilenenlerden oluşan 400’e yakın kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Webinarın açılış konuşmasını yapan Nuray Akmeriç; “ICF Yönetimi olarak 2020 yılı başında görevi devraldığımızdan bu yana değişim ve dönüşüm bizim öncelikli konularımızdı. Ancak yaşanan pandemi ile birlikte bu değişim aniden hız kazandı ve biz biliyoruz ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu dönemde biz koçlara çok iş düşüyor.” dedi. Akmeriç, sözlerine şöyle devam etti; “Bu süreçte hem kendi dayanıklılığımızı artırmak, hem de toplumumuzun ve hizmet verdiğimiz kişilerin dayanıklılığını artırmak durumundayız. Aynı zamanda kendi dengemizi sağlamak, müşterilerimizin ve toplumumuzun dengede kalmasını sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle koçlar olarak her zamankinden daha fazla çalışıyoruz. Bu dönemde en fazla ihtiyacımız olan şeylerden bir tanesi de dayanışma. Bugün aslında bu döngünün dayanışma ruhunu ateşlendirmek amacıyla EMCC Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar ile birlikte olmaktan dolayı gurur duyuyorum.”

“Anne veya iş adamı, hiç fark etmiyor; koçluk becerileri her toplumsal rol için gerekiyor.”

Anne, hemşire veya iş adamı; hangi toplumsal rol olursa olsun herkes için koçluk becerilerinin gerekli olduğunu özellikle vurgulayan Dr. Rıza Kadılar, yaptığı konuşmada dijital dönüşümün; koçluk mesleğini sadece plaza hayatına yönelik olmaktan çıkarıp, toplumun her kesimini kapsayan ve tüm sınıflara ulaşan kapsayıcı bir meslek haline gelmesini sağlayacak yöntemler geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Dijital dönüşümün 1990’lı yıllardan bu yana zaten var olduğunu ancak tüm toplumların bu sürece direnç gösterdiğini belirten Kadılar, konuşmasına şöyle devam etti: “Belki de 10 yılda yaşanacak değişimi neredeyse 10 haftadır yaşıyoruz. Değişim zaten vardı, hızla gerçekleşiyordu ancak bütün toplumlarda büyük bir direnç vardı. Direnmenin bir anlamı yok, bundan faydalanmayı bilmemiz lazım. Değişime direnmek bir yandan değerlerimizi korumamıza hizmet ediyor. Ancak dijital dönüşüme karşı durmanın hangi değerlerimizi korumamıza hizmet ettiğini iyi düşünmek gerekiyor. Korumamız gereken değerlerin bilincinde olduktan sonra değişim hem sosyolojik hem de ekonomik olarak toplumların yararına olacaktır.”

Birçok alanda değişimlerin yaşanmasının artık kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kadılar, havayolları, taşımacılık, turizm gibi sektörlerin zor zamanlar geçirmesinin yanı sıra bazı sektörlerin de artıya geçtiğini belirtti ve özellikle üniversitelerde eğitim şeklinin ve bankacılık gibi önemli sektörlerin çalışma şekillerinin değişmesi gerektiğini vurguladı.

“Hem liderlikte hem koçluk mesleğinde, anlam bulmak ve paylaşmak değerli”

Dijital dönüşüm ile liderlik vasıflarının da yeniden tanımlandığını belirten Kadılar, “Liderler için bulmacayı çözmek değil anlam katmak, neden sorusunu sormak önemli olacak. Ortak gayeyi tanımlayabilen, bu yaşadıklarımızı dikkate alan, katma değer katan liderler başarılı olacak.” dedi.

Bu dönemde koçluk mesleğinin de evrileceğini vurgulayarak, koçların mesleki gelişimlerini dijital ortamlara aktarabilmelerinin önemli olduğunun altını çizen Kadılar, “Dijitale transfer edilebilen bilgiler günümüzde artık çok kıymetli. Koçlar olarak bizler de yetkinliklerimizi, deneyimlerimizi ve kazanımlarımızı paylaşabileceğimiz dijital bir alan yaratarak hem mesleğin gelişimine, hem de kendi mesleki gelişimimize katkıda bulunmalıyız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Webinarın sonunda yapılan ankette, “Dijital dönüşümün iş hayatınıza katkısı olacağına düşünüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 99’u “Evet” cevabını verdi.

Kaynak: https://hibya.com/dijital-tehdit-mi-firsat-mi-16042005.html

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.