by ICF Türkiye ICF Türkiye

Değerli Meslektaşlarımız,

Koçluk bakış açısının bütünselliğini ve kapsayıcılığını tümüyle vurgulayabilmeyi hedeflediğimiz yepyeni bir proje aracılığıyla koçluğu gençlerimizle buluşturmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.

Bu projemizde yollarımız devlet koruması altında yetişen, idealist gençler tarafından 2007 yılında kurulan ve devlet korumasında yetişen çocuk ve gençlerin temel yaşam becerilerini kazanmış şekilde, ayrımcılığa uğramadan hayata atılması vizyonuyla çalışmalarını sürdüren “Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği” (Hayat Sende Derneği) ile kesişiyor.

Hayat Sende Derneği, Sabancı Vakfı tarafından 2012 ve 2014 yıllarında Fark Yaratan seçilmiş, Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülü’nü almış, dünyanın en büyük sosyal girişimcilik ağı Ashoka Vakfı tarafından 2015 yılında desteklenmeye değer bulunmuş, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 2014 yılında Yılın Sivil Toplum Örgütü seçilmiş, Asia21 Girişimi tarafından 2016 yılında Asya’nın en etkili 24 örgütünden biri olarak desteklenmeye değer bulunmuştur.

ICF Türkiye olarak bizler de; korumadan ayrılan gençlerimizin potansiyel zorluklarla mücadele edebilmelerine katkı sağlamak, koçluk yaklaşımıyla onlara dokunarak hayata eşit ve güçlü şekilde atılabilmelerinde onlara destek olmak için kolları sıvıyoruz. Gençlerimiz ile bir araya gelerek hayata dair motivasyonları artarken, potansiyelleri ve güçlü yanları ortaya çıkarken yanlarında olmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz günlük yaşantılarının kontrolünü ellerine alarak toplum ile kaynaşırken, hayatlarında karşılaştıkları soru ve sorunlarla baş ederken onlara el uzatarak hayata hazırlanışlarına eşlik etmek istiyoruz.

Projede yer alacak gönüllü koçların;

  • Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) aktif üyesi olması,
  • ACC, PCC veya MCC seviyesinde geçerli ICF unvanına sahip olması,
  • ICF tarafından akredite olan kurumlardan en az 125 saat temel koçluk eğitimi almış olması,
  • Koçluk ile ilgili ilk eğitime en az 2 yıl önce başlamış olması gerekmektedir.

Seçilen tüm koçlarımız, ICF Türkiye Proje ve Araştırmalar Kurulu’nun düzenleyeceği proje tanıtım toplantısına katılmalı ve eğitim ile deneyim belgelerini sunmaya hazır olmalıdır.

ICF Türkiye “4D Manifestosu”nda yer alan, Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm öğelerinin bir arada yaşam bulacağı 18-35 yaş arasındaki genç arkadaşlarımız ile 06/09/2021 – 15/12/2021 tarihleri arasında 4 ay süre ile toplamda 6 görüşme olması hedeflenen bu projede, gönüllü olarak sizleri de yanımızda görmekten mutluluk duyacağız.

“Hayat Sende” projesinde gönüllü olmak için, 31 Ağustos 2021 gününe kadar, https://www.icfturkey.org/hayat-sende/ adresinde de yer alan başvuru formunu doldurarak kayıt yapabilirsiniz.

Covid-19 pandemi esnasında koçluk görüşmeleri dijital platform ve /veya telefon üzerinden yürütülecektir.

Sorularınız için, Proje Liderimiz Şeyma Mutlu Şekeroğlu ile hayatsende@icfturkey.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Projeler ve Araştırma Kurulu