by ICF Türkiye ICF Türkiye

Konu: GİRİŞİMCİLİK VE KOÇLUK

Konuşmacı: Selma Bahçıvanoğlu / İTÜ ARI Teknokent A.Ş. Kuluçka ve Hızlandırma Programları Müdürü, Doç. Dr. Mehmet Erçek / İTÜ Öğretim Üyesi ve İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü, Mehru Aygül / Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü, Dani Benreytan / SparkUs Kurucusu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Mentoru, Tuna Aktuna / ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Girişimci

Moderatör: Yunus Emre Şentürk / ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Beyhan Fahriye Kılıçarslan / ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

Tarih : 04/03/2021

Saat : 18.30 – 20:00

Katılımcı kapasitesi: 500 kişi (Zoom)

Katılım Ücretsizdir

Kayıt : Aşağıdaki butona tıklayarak kayıt yaptırabilirsiniz. Sonrasında Zoom tarafından otomatik katılım linki tarafınıza gönderilecektir.

Girişimcilik Haftası’nda girişimciliği ve koçluğu konuşmak üzere İTÜ ARI Teknokent A.Ş. Kuluçka ve Hızlandırma Programları Müdürü Selma Bahçıvanoğlu, İTÜ Öğretim Üyesi ve İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Erçek, Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül ve SparkUs Kurucusu, Türkiye Girişimcilik Vakfı Mentoru Dani Benreytan ile buluşuyoruz.

Selma Bahçıvanoğlu, İTÜ ARI Teknokent Kuluçka ve Hızlandırma Programları Müdürü

Selma Bahçıvanoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İTÜ ARI Teknokent’te Kuluçka ve Hızlandırma Programları Müdürüdür. Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi mezunu olan Bahçıvanoğlu, Türkiye-AB ilişkileri üzerine yüksek lisans yapmıştır. Daha önce uluslararası temalı belgesellerde ve uluslararası etkinliklerde proje koordinatörü olarak çalışmıştır. Bahçıvanoğlu, son sekiz yıldır Türk teknoloji girişimcilerini fikirden globalleşmeye desteklemeyi amaçlayan İTÜ ARI Teknokent’in hızlandırma ve kuluçka programlarından sorumludur.

Doç. Dr. Mehmet Erçek, İTÜ Öğretim Üyesi, İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü

İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans dersleri veren akademisyen mentor Erçek, özel sektöre danışmanlık vermekte ve Türkiye’deki farklı seviyelerdeki hızlandırma programlarında yer almaktadır. Aynı zamanda İTÜ Çekirdek girişimcilik eğitimleri koordinatörüdür. 6 bini aşkın girişimciye birebir mentorluk veren danışman, uluslararası büyüme alanına odaklanmıştır.

Mehru Aygül, Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü

Mehru Aygül, 21 yıllık Sivil Toplum deneyiminin ardından kuruluşundan bu yana Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın (www.girisimcilikvakfi.org) Genel Müdürü olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 2002 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın(www.tog.org.tr) kurucu mütevelli heyet üyesidir. Sosyal Teknolojilerin Dünya’yı değiştireceğine olan inancı ile Techsoup Europe ile birlikte kendisi gibi düşünen bir grup arkadaşıyla Things projesini kurmuş ve halen danışma kurulunda yer almaktadır. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi’nde, Yüksek Lisansını da Bahçeşehir Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. 2009-2013 yılları arasında Avrupa Birliği Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi’nde (TACSO) İletişim ve Proje uzmanı olarak çalışan Aygül, TACSO kapsamında Türkiye’nin ilk uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansının düzenlenmesine katkıda bulunmuştur. INSEAD’dan da Sosyal Girişimcilik eğitimi alan Aygül, Özyeğin Üniversitesi-JP Morgan ve TOG ile birlikte Sosyal Değişim Lab- Sosyal Girişimcilik İnkübasyon Programının da tasarım ve yürütme ekibinin bir parçası olmuştur. Halen çeşitli Girişimcilik Programlarında jüri ve danışman olarak Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmaktadır. Hayattaki en büyük tutkusu yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek ve TED videoları izlemektir.

Dani Benreytan, SparkUs Kurucusu, Türkiye Girişimcilik Vakfı Mentoru

Dani Benreytan, Domus Academy’de Master of Design’ı tamamladıktan sonra kariyerine tasarım yönetimi danışmanı olarak başladı ve burada şirketlerin markalarını oluşturmalarına yardımcı oldu. Dani, SparkUs’ta geleneksel koçluğu oyunlaştırılmış bir çevrimiçi koçluk platformuna dönüştürme konseptine öncülük etti. SparkUs, eskiden yüz yüze bir hizmeti kendi kendine hizmet veren oyunlaştırılmış bir dijital koçluk aracına dönüştürerek, maliyetleri büyük ölçüde azaltmayı ve koçluk hizmetlerini kitlelere yaymayı başardı.