ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

Akdeniz’in “Güçlenen Genç Kanatları” uçmaya hazır

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye’nin, Antalya AKEV Üniversitesi” ve “Muratpaşa Belediyesi” iş birliğinde, geleceğin girişimcilerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Güçlenen Kanatlar” sosyal sorumluluk projesinin pilot uygulaması tamamlandı.

Akdeniz Bölgesi için bir ilk

ICF Türkiye üyesi koçlar tarafından “gönüllü koçluk görüşmeleri” ile başlayan ve “Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM)”nde verilen girişimcilik eğitimi ve çalışmaları ile pilot uygulamaları tamamlanan projenin, şimdilik 20 öğrenciyi kapsadığı ve Akdeniz Bölgesi için bir ilk olduğu vurgulandı.

Psikolojik sermaye ve yılmazlık

Bireysel ve grup koçluğu yöntemlerinin birlikte hayata geçirildiği projenin “koçluk görüşmeleri” bölümünde, 21.YY’da genç bir girişimci olma yolunda psikolojik sermaye ve yılmazlık konularının işlendiği ve iletişim, ilişki ve bağ kurmaya odaklanıldığı ifade edildi. Projenin ikinci kısmında ise, Avrupa’nın en büyük sivil toplum merkezi olan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri tarafından girişimcilik eğitim ve çalışmaları verildiği belirtildi.

Başarılı iş fikirleri, ASSİM Ön Kuluçka Programı’na alınacak

Yapılan açıklamada, eğitim ve çalışmalar sonrası, öğrencilerin sundukları iş fikirlerinin, ASSİM Girişim Değerleme Kurulu onayından sonra Ön Kuluçka Programı’na alınmasının ve desteklenmesinin planlandığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, bu sürecin bir pilot uygulama olduğunun altı çizilerek; hem AKEV üniversitesi öğrencileri geneline hem de Akdeniz Bölgesi’nin başka üniversitelerine genişletilmesinin planlandığı belirtildi.

Nuray Akmeriç: “Geleceğin girişimcilerine önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz.”

ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, dernek olarak, koçluğun sosyal etkisini, ilgili alanın en etkili sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğine girerek; özellikle çocuklar, gençler, öğrenciler, kadınlar ve dezavantajlı gruplara yaymanın, temel varlık nedenlerinden birisi olduğunu vurgulayarak; “AKEV Üniversitesi ve Muratpaşa Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Güçlenen Kanatlar projesinde de aynı stratejiyi uyguladık. Grup ve bireysel koçluk uygulamalarını birlikte kullandığımız etkili seanslar düzenledik. Ardından Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) öğrencilere Kuluçka Programını açtı. Öğrencilerin girişimciliğe olan eğilimlerini, yetkinliklerini, kişisel ve mesleki potansiyellerini ortaya çıkartarak; geleceğin girişimcilerine önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar, Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği (ÇYDD), Türk Eğitim Derneği (TED), Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) gibi kuruluşlarla iş birliğinde hayata geçirdiğimiz projelerle uluslararası ödüllere layık görüldük ve bundan haklı bir gurur duyuyoruz. Güçlenen kanatlar projesi ile de ödül bekliyoruz.” dedi.

Öğrencilerin geri bildirimleri olumlu

Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile PERÇİN AKGÜL ise, projenin Akdeniz Bölgesi için bir ilk olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “ICF Türkiye’nin başlattığı gönüllü koçluk seanslarına katılan öğrencilerimizden harika geri dönüşler alıyoruz. Ayrıca, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nin ön kuluçka çalışmaları ile proje çok daha etkili hale gelecek. Böyle bir projede var olarak gelecek nesillerin, ülke kalkınmasındaki rolüne yön verebilecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.”

Ön Kuluçka Programı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye olarak, genç girişimcilere destek olma amacıyla bu proje içinde yer aldıklarını belirterek; “Güçlenen Kanatlar projesinde, belediyemizin tüm STK’larını tek çatı altında toplayan, böylece Avrupa’nın en büyük sivil toplum merkezi olan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nden girişimcilik eğitimi alan ve çalışmalarda bulunan öğrenciler, Ön Kuluçka Programı’na başvuru yapabilecekler. Böylece, sundukları iş fikirlerinin, ASSİM Girişim Değerleme Kurulu onayından sonra Ön Kuluçka Programı’na alınması ve bu program kapsamında genç girişimcilere fiziksel mekân, eğitim, danışmanlık, mentorluk desteklerinin verilmesi sağlanacak.” dedi.

ICF Hakkında: Kuruluş amacı profesyonel koçluk sanatını, ilmini ve mesleğini ilerletmek olan ICF Global (Uluslararası Koçluk Federasyonu), 1995 yılından bu yana koçluk mesleğinin küresel liderliğini üstlenmeye devam ediyor. Koçluk mesleğinin standartlarını belirleyerek ve bağımsız unvanlama sistemi sağlayarak pek çok ülkede çalışmalar yürüten ICF’in Türkiye’deki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye de ülkemizde programlar ve standartlar oluşturarak koçluk mesleğinin güvenilirliğini sürdürmeye devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.